umesto pozdrava

Odavno znamo da svaki početak počinje prvim korakom. Nema bolje misli, niti bolje primene, nego je  iskoristiti ovom prilikom. Lepo, ali i nedovoljno. Delati. Ne u budućnosti, nego odmah. Činiti, raditi, vežbati. Čestitke i pohvale možemo posle određenog perioda i postignutih rezultata podeliti.

Dakle, sam naziv nekog početka, kao što je ovom prilikom za ‘’prvi kurs’’, nam ukazuje da je odluka iza vas i da ste usmereni i koncentrisani na realizaciju te odluke.

Budite čvrsti u sproveđenju odluke i ne dozvolite da vam se ispreče razne ‘’opravdane’’ okolnosti  koje će vas omesti u realizaciji iste. Odnosno, takvih situacija će naravno biti više ili manje objektivnih, ali na vama je da znate vaš put. Te izazove koji se obično objašnjavaju jednostavnim pojmom ‘’problem’’ shvatite upravo kao dobru proveru vaše odluke. Nema boljeg izazova, nego da savladati te ‘’velike’’ probleme. Potom uspeh, ‘’sam dolazi’’.

Glad, neispavanost, premor, nedovoljno vremena, neadekvatna oprema, nedostatak društva. ‘’Nema dobrog kluba u kraju, prejeo sam se , gladan sam, danas mi nešto ne ide, imao sam loš dan na poslu (kod kuće), samo još ovo da završim, zaboravio sam opremu…’’. Počinje se obično posle određenog datuma, čim se kupe patike i trenerka, posle položenog ispita ili nekog važnog posla i svršenih obaveza, od sledećeg ponedeljka …

Opravdanja ima sijaset. Sve zajedno mogu da stanu pod jedan (2) pojam(a)  –  ‘’ne mogu ‘’ = ’’neću’’. U prevodu:  lenj(a) sam i ne preduzimljiv(a). Kako je vaša odluka anulirala pomenute provokativne izraze, nemojte ih zaboraviti posle izvesnog vremena. Setite se, pa ih povremeno pogledajte kako ne biste upali u neku od starih zamki. Biće nam drago da još neke primere dopišemo uz vašu pomoć.

Želimo vam puno ‘’problema’’ (izazova)! Oni su preduslov uspeha! Evo vam prilike da budete nešto bolji nego što ste bili juče. I zapamtite, svaki trenutak u kojem nešto započnete je onaj pravi!

P.S. Mislimo da vam je potrebno i malo sreće. Ovim početkom, čini se, da vam se ipak danas malo osmehnula. Baš ste imali sreće! Iskoristite je!

Scroll