kurs II / mesec 1. – uvod

Poštovani, drugi kurs trajaće dva meseca. U osnovi zadržaće se kružni trening vežbanja,  a pred kraj kursa počeće se sa menjanjem metodologije treninga. Koristićete poznate vežbe u drugačijem redosledu i prioritetu i uvesti samo jednu novu, pa je dobro iskoristiti ovaj period za usavršavanje istih.

Obim treninga i broj serija neće se previše menjati u prvom mesecu, dok će se  u drugom do kraja kursa povećati do 15%. Najviše će se manipulisati intezitetom vežbanja, odnosno promenom opterećenja kod vežbi na svakom od treninga. Dakle, broj serija i broj ponavljanja biće u čestoj dinamici promena.

Sve izmene koju budu navedene, važiće samo za taj trening, a sledeći treba da se radi pod predhodno postavljenim uslovima. Vodite računa o vežbama i rasporedu (promenama) koje dobijate tabelarno u ’’Plan vežbanja’’ i ’’Podršci korisnicima’’ kako bi ste sprovodili sve što je potrebno na treninzima.

PREPORUKA

Nemojte svaki predlog za promenom opterećenja usvajati ako procenite da niste u stanju na tom treningu da ga ostvarite. Zato i postoji predlog opsega broja ponavljanja od – do.

Napomena u vezi tabele treninga! U kolonama pored mišićne grupe i naziva vežbe, postoje i skraćenice koje znače:

  • ’’R’’ – redosled (redni broj) vežbe.
  • ’’S’’ – Označava broj serija za određenu vežbu.
  • ’’P’’ – ponavljanja, odnosno broj preporučenih ponavljanja u jednoj seriji.

PRED POČETAK VEŽBANJA OBAVEZNO KONSULTUJTE  SVOG LEKARA

Scroll