Poštovani, prethodni treninzi su bili s računati da vas pripreme za ovaj trening, odnosno da dodjete na njega spremni, ali i odmorni. Dakle, bilo bi idealno da ste ovom treningu podredili i druge privatne aktivnosti (i profesionalne) kako bi ga ne samo odradili po preporuci, nego da sve bude kako treba od početka do kraja. Dakle, ako imate uslova, odmorite se i naspavajte, jedite blagovremeno i dodjte smireni i koncentrisani na ovaj trening. Ovaj uvod i preporuka je potrebna, jer prvi put treba da probate rad s maksimalnim optrećenjem. Napomena: ako niste sigurni u ''kosi benč'', koji se danas po rasporedu radi, napravite isto to na ravnoj klupi. Pocenite šta je bolje za vas u tom trenutku.

 

U svakom slučaju,  rad uz pomoć iskusnog vežbača se podrazumeva. Po rasporedu, veliko opterećenje je i u komplementarnoj vežbi za grudi, gde potisak radite na ravnoj klupi s jednoručnim tegovima s četiri ponavljanja ''do otkaza'' u poslednjoj seriji. Dobro se zagrejete opštim vežbama, zatim posebnim za rameni pojas. Nije loše da uradite jednu seriju sklekova pre toga, a da je posle eleiminišete. Pauze značajnije produžite kada budete radili poslednje dve serije. Kod maksimalnog optrećenja to može da bude i znatno duže nego što to mislite. Osluškujte svoj organizam!

Slično je i kod potiska na smit mašini, s tim da je sprava neuporedivo bezbednija nego ranije pomenute vežbe.

UPUTSTVO ZA NEREGISTROVANE / NEPRIJAVLJENE KORISNIKE

Nemate pristup detaljima treninga. Ukoliko ste se već pretplatili na kurs, potrebno je da se prijavite (ulogujete), a ukoliko prvi put posećujete ovaj web sajt, potrebno se da se registrujete i pratite uputstvo za kupovinu određenog nivoa kursa.

Nakon odobrenja administratora, imaćete pristup svim detaljima treninga (redosled izvođenja vežbi po treninzima, broj serija, video uputstvo za pravilno izvođenje vežbe, detaljan opis vežbi (početna pozicija, izvođenje vežbe, angažovana muskulatura, angažovani zglobovi, karakter vežbe, potrebne sprave / oprema, preporuke instruktora, alternativne vežbe, komentari i još mnogo toga...).

Scroll