Poštovani, i ovaj prvi trening drugog ciklusa vežbi nosi nekoliko novi i interesantnih vežbi. Pre svega za ledjene mišiće. Obratite pažnju pre svega na ''veslanje u pretklonu dvoručnim tegom'' jer je vežba ne samo delikatna i tehnički zahtevna, nego nepravilnim izvodjenjem se možete dovesti u situaciju da se ozbiljno povredite. Za početak, masu tega ostavite po strani kao nebitnu stavku, dok ne shvatite kao se ova vežba izvodi.  ''vučenje pruženim rukama na lat mašini'' je takodje za leđnu mišćnu partiju, ali je u pitanju i angažovanje drugih mišića. Računajući da su tu i ''zgibovi'', prvo se potrudite da obe nove vežbe dobro proučite, kako bi ste i dalje uspešno napredovali.

Pored navedenih, ima još jedna vrlo interesantna i efikasna vežba za opružače podlaktice koju od ovog treninga radite prvi put. ''uski sklekovi na šipci'' .  Dobro obratitite pažnju na opis iste kao i film koji je prati.

Pored navedenog, značajno je reći, odnosno, treba vas podsetiti, da je potrebno da se teg kojim radite ''čučnjeve'' oteža za još 5% u odnosu na prošli mesec, kako bi sada težio polovinu vaše telesne mase (TM). I ponovo napomena u vezi ove vežbe! Suština je da odradite preporučeni broj ponavljanja koji dobijate pred svaki trening, ali samo pod jednim uslovom, da poslednje ponavljanje ne bude do ''otkaza''. Osim ako tako nije posebno naglašeno. Zato je preporučeni broj ponavljanja i dalje u rasponu ''od – do''.

Karakteristika ovog ciklusa jesu i dve nove, vrlo posebne vežbe za trbušne mišiće. Iz tog razloga nisu ni previše zahtevne, odnosno, nije im postavljen prevelik intezitet. Realizacija nije u prikazanom broju ponavljanja,  nego u trajanju. Mere se sekunde rada, kao i kod izdražaja za donji deo ledja kada se podignu noge.

UPUTSTVO ZA NEREGISTROVANE / NEPRIJAVLJENE KORISNIKE

Nemate pristup detaljima treninga. Ukoliko ste se već pretplatili na kurs, potrebno je da se prijavite (ulogujete), a ukoliko prvi put posećujete ovaj web sajt, potrebno se da se registrujete i pratite uputstvo za kupovinu određenog nivoa kursa.

Nakon odobrenja administratora, imaćete pristup svim detaljima treninga (redosled izvođenja vežbi po treninzima, broj serija, video uputstvo za pravilno izvođenje vežbe, detaljan opis vežbi (početna pozicija, izvođenje vežbe, angažovana muskulatura, angažovani zglobovi, karakter vežbe, potrebne sprave / oprema, preporuke instruktora, alternativne vežbe, komentari i još mnogo toga...).

Scroll