Poštovani, pre nego što vam se čestita, ipak treba da se kaže i sledeće. Ne opuštajte se i odradite ovaj trening kao da nije poslednji. I treba verovati da nije. Dakle, imate maksimalno ponavljanje za noge kod vežbe ''potisak nogama na leg pres mašini'', pa je preporuka da se ova vežba radi kao prva, i da pri tom imate par serija čučnjeva kao zagrevanje. Po završetku rada metodom ''stanica'', odradite još malo čučnjeve. Potom predjite na ledje mišiće i na kraju na ostalu muskulaturu nogu i ruke. Pazite, za potkolenicu je ponovo rad u tri serije!

Šta da se kaže, bravo i sve najbolje na daljim treninzima!

 

Umesto pogovora srednjem nivou vežbanja

Poštovani, sa završetkom V kursa kao što je i planirano, vaš odabrani srednji nivo završava s vežbanjem. Kao što sam naziv kaže: ''srednji'', nije dakle napredni, a nije ni početni, odnosno osnovni. Odabir i redosled vežbi, inteziteta i principa koji su primenjivani, prilagodjen je ljudima koji su sebe definisali pred početak kursa. Posle 10 meseci redovnog vežbanja, treba verovati da ste s postignutim rezultatima zadovoljni, ili barem ''uglavnom zadovoljni''. ''Uglavnom'' bi bilo za one koji su možda očekivali više. Ipak, na ovom nivou je verovatno veliki dijapazon vas koji ste ga odabrali. Mladjih, starijih, sa većom ili manjom formom, možda ima i devojaka, žena. Za sve one koji su smatrali da je sam početak (osnovni kurs) nepotreban, odnosno prevazidjen i neodgovarajuć za vas iz bilo kog razloga, dobro ste učinili. Ipak, za one koji su želeli ozbiljnije sportske ili vizuelne rezultate, ni sada nije kasno. Naprotiv, ovo je nivo s kojim ste dovoljno odmakli da možete nastaviti s naprednim nivoom. Čak bi se reklo, da je to idealan metod za onog koji nije znao šta ga čeka na tom putu, a dobijenim je zadovoljan taman toliko da može nastaviti dalje, jer ima želje, volje i mogućnosti.

Ako to ipak uradite, odnosno nastavite s naprednim nivoom, idealno bi bilo da to učinite od IV kursa. IV, V i VI kurs naprednog nivoa su suštiniski i organizaciski apsolutno povezani u jedinstvenu celinu svih pravila koja su potrebna za uspešne rezultate i napredak. Samo pazite, ako se odlučite za nastavak na naprednom nivou! Intezitet, rad  i pristup uopše, potpuno je drugačiji! Uostalom, moguće je da će većina ostati na dosadašnjem nivou koji je ipak pružio dosta varijacija i mogućnosti za dalje samostalno vežbanje.

Pa, srećno vam bilo i do možda novih treninga? Živeli!

UPUTSTVO ZA NEREGISTROVANE / NEPRIJAVLJENE KORISNIKE

Nemate pristup detaljima treninga. Ukoliko ste se već pretplatili na kurs, potrebno je da se prijavite (ulogujete), a ukoliko prvi put posećujete ovaj web sajt, potrebno se da se registrujete i pratite uputstvo za kupovinu određenog nivoa kursa.

Nakon odobrenja administratora, imaćete pristup svim detaljima treninga (redosled izvođenja vežbi po treninzima, broj serija, video uputstvo za pravilno izvođenje vežbe, detaljan opis vežbi (početna pozicija, izvođenje vežbe, angažovana muskulatura, angažovani zglobovi, karakter vežbe, potrebne sprave / oprema, preporuke instruktora, alternativne vežbe, komentari i još mnogo toga...).

Scroll