U zavisnosti koliko inverstirate u svoje zdravlje, vežbanje može biti jedan prolazni pokušaj, značajni pratilac u životu ili čak vaše drugo ja.

Vežbati, znači raditi na sebi. To nije puko "fizikalisanje", već ozbiljan trud i investicija koja nikada ne propada, naprotiv. Može se reći da je to preuzimanje sudbine u svoje ruke.

U početku osećate nelagodnost, bolove i muku. Kako vreme prolazi, takvi osećaji polako blede, a pojavljuju se novi, koji vas isceljuju, daju vam samopouzdanje, unutrašnje zadovoljstvo i neobjašnjivu sreću. Trening je lični trijumf nad lenjošću i prolongiranim odlukama.

Vežbanjem počinjete da pripadate drugom soju ljudi, koji znaju da rezultati ne dolaze lako i ne vide se javno. Zadovoljstvo i lepota koju stvarate i osećate, nije vezana za spoljne okolnosti, već za lični doživljaj uspeha, poznat samo onima koji su bili posvećeni.

Tokom vremena, nesvesno širite pozitivne vrednosti i počinjete da okupljate ljude oko sebe. Nije li to možda suština koju smo želeli da postignemo kada smo bili mladi: postati bolji čovek i isti uspeh podeliti, dati drugom?

Scroll